42 nordmenn i Politiken Cup


42 nordmenn deltar i Politiken Cup i København fra i dag 19. – 27. juli, et av sommerens høydepunkter for sjakkspillende nordmenn i feriemodus!

Sommeren er høysesong også for sjakkspillere med flust av turneringer i hele Europa. Politiken Cup har de siste årene vært høyt verdsatt av nordmenn og med 42 deltakere er Norge den største gruppen av utenlandske spillere.

Blant de 282 forhåndspåmeldte deltakerne finner vi hele 23 stormestere. Blant disse er GM Pavel Eljanov (2716), GM Vladimir Malakhov (2689), GM Michael Roiz (2680), GM Peter Heine Nielsen (2652), GM Sergey Tiviakov (2645) og GM Michael Krasenkow (2639) høyest rangert.

Blant våre egne skal vi følge ekstra godt med på 31. rangerte IM Torbjørn R. Hansen (2423) fra SK 1911 som viste oppløftende takter med 6. plass under Landsturneringen. Med full klaff kan Torbjørn ta sitt tredje og siste GM-napp.

Blant andre norske deltakere, finner vi Andreas Moen, Gunnar Berg Hanssen, Mikael Rølvåg, Terje Eriksen, Per Ofstad og unge lovende Benjamin Arvola.

Det vises også 11 direktesendte partier, så sjansen for at vi får se Torbjørn eller andre norske spillere der i løpet av turneringen, er absolutt tilstede.

Se også omtale hos Nettavisen.

(Besøkt 93 ganger, 1 besøk i dag)

1 kommentar på "42 nordmenn i Politiken Cup"

Stengt for kommentarer.