Hammer og Elsness i stikkamp

IM Jon Ludvig Hammer og IM Frode Elsness endte begge på 6,5 poeng etter 9 runder av Landsturneringen i Tønsberg. Hammer og Elsness må dermed spille stikkamp om kongepokalen og norgesmestertittelen. Stikkampen skal spilles innen to måneder, og Hammers klubb Oslo Schakselskap har allerede meldt sin interesse for å arrangere stikkampen.

Spenningen var i høysete før siste runde av eliteklassen søndag formiddag. Jon Ludvig lå likt med GM Berge Østenstad før siste runde på 6 poeng, men Elsness fulgte like bak med 5,5. Da Jon Ludvig tok en litt for tidlig remis i bedre stilling mot IM Øystein Hole, kunne Elsness ta igjen 18-åringen med en lang, men overbevisende seier over GM Berge Østenstad. Disse to skal dermed spille stikkamp om et par måneder om NM-tittelen.

Som vanlig i NM var det flere gledelige prestasjoner, men også noen skuffelser. GM Kjetil A. Lie var Sjakknytts forhåndsfavoritt, men viste usedvanlig dårlig form under turneringen. Da Kjetil ble syk før siste runde mot Inge S. Skrondal, fikk den sympatiske Porsgrunningen heller ikke sjansen til å rette opp litt av turneringen.

Derimot gjorde IM Frode Elsness (2525), Øystein Hole (prestasjon 2481), og Daniel Jakobsen Kovachev (2343) gode prestasjoner langt over forventet. 15-årige Frode O. O Urkedals remiser i 8. – og 9. runde mot henholdsvis IM Roy H. Fyllingen og IM Øystein Hole sikret også 1911-kadetten en finfin 7. plass, et godt stykke foran Sjakknytts forhåndstips.

Vi gleder oss allerede til stikkampen!

Foto: Bjørn Berg Johansen

(Besøkt 222 ganger, 1 besøk i dag)