Økt spenning i kampen om NM-tittelen

Spenningen om årets NM-tittel økte betraktelige etter 7. runde i Landsturneringen i Tønsberg. Den ledende duoen IM Jon Ludvig Hammer og IM Espen Lie gikk overraskende på en smell samtidig, og med det grep NM-veteran GM Berge Østenstad sin sjanse og blandet seg inn blant tetduoen.

7. runde i Eliteklassen ble særdeles publikumsvennlig i det kun to av partiene endte remis. Alle toppbordene fikk en avgjørelse. Både ledende IM Jon Ludvig Hammer og IM Espen Lie tapte sine partier over henholdsvis IM Frode Elsness og IM Torbjørn R. Hansen. Etter at også GM Berge Østenstad slo GM Kjetil A. Lie, er det nå full spenning i kampen om NM-tittelen og tre spillere på 5 poeng.

Hvit: IM Torbjørn R. Hansen
Svart: IM Espen Lie
NM 2008 (7)

Svart har rotet seg inn i et mattnett. 54.Te5! Lf1+ 55.Kh2 og svart gav opp da matt følger med enten Txh5 eller Le1. 1-0

Torbjørn er nå sammen med Elsness halvpoenget bak teten med 4,5 poeng på 4. plass.

(Besøkt 83 ganger, 1 besøk i dag)