Espen Forså (18) suveren juniornorgesmester

Espen Forså var uslåelig i juniorklassen i Tønsberg og har sikret seg norgesmestertittelen en runde før slutt etter dagens seier over Katrine Tjølsen.

Det var liten tvil om hvor Norgesmestertittelen til slutt skulle havne. Tromsø-gutten som fylte 18 år under turneringen ledet fra start til mål. Med dagens seier over Tjølsen, leder 18-åringen med hele to poeng ned til Johannes Kvisla og Elias Demac. Forså har 7,5 poeng, Kvisla og Demac 5,5.

Forså kunne stilt i Eliteklassen, men meldte seg på for sent til å komme med der. I eliteklassen kunne han blitt en av tre spillere fra 1990-årgangen, hvor vi også finner Jon Ludvig Hammer og Joachim Thomassen. Av andre sterke spillere i den lovende 1990-årgangen har vi Magnus Carlsen, Johannes Kvisla og Anders G. Hagen. Alle disse gikk i år 2. året på NTG hos Simen Agdestein. Normalt har alle disse to år igjen som juniorspillere, men nå er i hvert fall Forså sikret plass i eliteklassen neste år.

Om Forså slår Sigmund Reppen i morgen, kan han med 8,5 av 9 oppnå en av tidenes beste score i junior!

Se også intervju med Forså hos Tromsø-avisen Nordlys.

Foto: Bjørn Berg Johansen

(Besøkt 112 ganger, 1 besøk i dag)