Bilbao-finale med fotballscore

Grand Slam Chess Final Masters Bilbao i Spania blir årets definitive høydepunkt for Carlsen-fans 2. – 13. september i år. Nå har arrangørene annonsert at de skal spille med fotballscoren 3-1-0.

Sjelden har en arrangør kunnet vise til en høyere premiepott som 3,2 millioner kroner i et såpass slagkraftig felt. Med Carlsen, Anand, Aronian, Ivanchuk, Topalov og Radjabov i et glasshus midt i sentrum av Bilbao er det nødt til å bli gøy! Flybillett Oslo-Bilbao-Oslo til 1724 kroner med SAS Braathens!

Arrangøren skal i hvert fall ikke beskyldes for ikke å være nytenkende. Det skal ikke bare spilles med Sofia-regelen om remisforbud før trekk 30, men nå er det «fotballscoren 3-1-0» og ikke 1-1/2-0 som gjelder. Dette skal visstnok oppfordre spillerne til å spille mer angrepssjakk og til å ta flere sjanser i stedet for korte, kjedelige remiser. Dette har vært prøvd tidligere, men resultatlisten kan ikke sies å ha blitt endret i nevneverdig grad. Les mer om dette hos ChessVibes.

Se også omtale hos ChessBase.

(Besøkt 99 ganger, 1 besøk i dag)