GM tatt for juks

Det tyske juniortalentet GM Falko Bindrich er utestengt for juks på Playchess.com.

Det 17-årige stortalentet GM Falko Bindrich fra Tyskland har fått sin konto slettet fra den tyske sjakkserveren Playchess.com for juks. Bindrich, kjent som «BondJ» på nettstedet, er en av de aller beste lynspillerne på stedet, og har flere ganger slått lynfantomet Hikaru Nakamura.

Nå truer Falkos far Oswaldo Bindrich med å gå til søksmål i et åpent brev til det tyske nettstedet chess-international.de. Bindrich mener Playchess mangler bevis og forlanger en unnskyldning. Den siste tiden har Bindrich naturlig nok begynt å spille på ICC.

Bindrich er ikke den eneste tyske toppspilleren som er tatt for juks på nettstedet. Også Tysklands sterkeste sjakkspiller, GM Arkadij Naiditsch, ble utestengt for noen år under en større onlineturnering på Playchess. Naiditsch innrømmet senere juks.
Foto: ChessBase

(Besøkt 100 ganger, 1 besøk i dag)