Dortmund Sparkassen Chess Meeting

Superturnering i Tyskland med Kramnik, Ivanchuk og Mamedyarov starter lørdag.

Lørdag 15:00 starter Sparkassen Chess Meeting i Dortmund, Tyskland. Det spilles sju runder med hviledager mandag og torsdag.

Vladimir Kramnik spiller sin første turnering siden den begredelige 7. plassen i Corus-turneringen i januar i år. Big Vlad er likevel knapp favoritt i turneringen han har hatt klippekort på de siste to årene. Totalt åtte seire har det blitt siden 1995.

Hovedkonkurrent blir Vassily Ivanchuk, som bare ser ut til å bli bedre og bedre, tross tap for Magnus Carlsen og «bare» 2. plass i AeroSvit-turneringen nylig. Chucky gjorde uansett en sterk turnering nok en gang, og ser ut til å være i skikkelig «Linares ’91»-form. En Live-ratingfremgang på 51 poeng til 2791 er trolig rekord for en spiller blant topp 25.

Hovedutfordrere blir nok først og fremst Shakhriyar Mamedyarov og Peter Leko. Disse er helt klart i stand til å hamle opp med både Ivanchuk og Kramnik, men spørsmålet er om de kanskje er litt for ustabile til å vinne? Vi får dessuten gjensyn med den nederlandske arrangørfavoritten Loek van Wely, den 18-årige Aeroflot-vinner Ian Nepomniachtchi og lokalheltene Jan Gustafsson og Arkadij Naiditsch.

Spesielt spennende for mange blir det å se angrepsmaskinen Nepomniachtchi debutere på dette nivået. «Nepo» var vært en av Magnus Carlsens hovedkonkurrenter i 1990-årgangen, inntil russeren ratingmessig sto stille, mens Magnus skjøt fart. Russeren har en hel del verdens- og europamesterskap i aldersbestemte klasser bak seg, inkludert VM under 12-klassen i 2002 der han snøt Magnus for gullmedaljen og henviste vår mann til sølv.

Se også omtale hos Chessdom og ChessBase.

(Besøkt 92 ganger, 1 besøk i dag)

4 kommentarer på "Dortmund Sparkassen Chess Meeting"

  1. Flott blogg Tarjei, stå på!
    Du skriver at Kramnik har 8 seire i Dortmund siden 1996, det er forsåvidt riktig, men totalt har han 9 seire siden han vant i 1995 også…

  2. Takk Sven! Etter hva jeg kan se, er det faktisk 8 seire siden 1995, og ikke 8 seire siden 1996. Da har vel begge feil? 🙂

    «…by now he can look back on no less than eight victories in Dortmund» skriver den offisielle hjemmesiden. Jeg leste et eller annet sted at det var siden 1996, uten å sjekke det selv, men Kramnik har altså vunnet Dortmund i 95, 96, 97, 98, 2000, 2001, 2006 og 2007.

    http://www.chess-international.de/chessmeeting/?p=80

  3. Hmm, det har du ret i. Wikipedia sin side om Kramnik (som var min kilde) gir også at han vant i 2003, men da vant Bologan. Så Wikipedia har feil der.

  4. Selv om Wikipedia ofte gir særdeles god informasjon også om sjakk, er de ikke alltid like troverdig…:)

Stengt for kommentarer.