Dortmund Sparkassen Chess Meeting

Superturnering i Tyskland med Kramnik, Ivanchuk og Mamedyarov starter lørdag.

Lørdag 15:00 starter Sparkassen Chess Meeting i Dortmund, Tyskland. Det spilles sju runder med hviledager mandag og torsdag.

Vladimir Kramnik spiller sin første turnering siden den begredelige 7. plassen i Corus-turneringen i januar i år. Big Vlad er likevel knapp favoritt i turneringen han har hatt klippekort på de siste to årene. Totalt åtte seire har det blitt siden 1995.

Hovedkonkurrent blir Vassily Ivanchuk, som bare ser ut til å bli bedre og bedre, tross tap for Magnus Carlsen og «bare» 2. plass i AeroSvit-turneringen nylig. Chucky gjorde uansett en sterk turnering nok en gang, og ser ut til å være i skikkelig «Linares ’91»-form. En Live-ratingfremgang på 51 poeng til 2791 er trolig rekord for en spiller blant topp 25.

Hovedutfordrere blir nok først og fremst Shakhriyar Mamedyarov og Peter Leko. Disse er helt klart i stand til å hamle opp med både Ivanchuk og Kramnik, men spørsmålet er om de kanskje er litt for ustabile til å vinne? Vi får dessuten gjensyn med den nederlandske arrangørfavoritten Loek van Wely, den 18-årige Aeroflot-vinner Ian Nepomniachtchi og lokalheltene Jan Gustafsson og Arkadij Naiditsch.

Spesielt spennende for mange blir det å se angrepsmaskinen Nepomniachtchi debutere på dette nivået. «Nepo» var vært en av Magnus Carlsens hovedkonkurrenter i 1990-årgangen, inntil russeren ratingmessig sto stille, mens Magnus skjøt fart. Russeren har en hel del verdens- og europamesterskap i aldersbestemte klasser bak seg, inkludert VM under 12-klassen i 2002 der han snøt Magnus for gullmedaljen og henviste vår mann til sølv.

Se også omtale hos Chessdom og ChessBase.

(Besøkt 87 ganger, 1 besøk i dag)