Simen spiller igjen!

GM Simen Agdestein skal delta i lagturneringen NH Chess Tournament, eller Rising Stars vs Experience, i Amsterdam 20. – 30. august.

Dette er en lagturnering der Simen (2583) sammen med gamle storheter som GM Viktor Korchnoi (2598), GM Artur Jussupow (2572), GM Evgeny Bareev (2677) og GM Ljubomir Ljubojevic (2555) skal kjempe mot en ungt og lovende Rising Stars-lag. Dette laget består av GM Ivan Cheparinov (2695), GM Yue Wang (2689), GM Fabiano Caruana (2620), GM Daniel Stellwagen (2621) og GM Erwin l’Ami (2600). Det spilles to partier mot hver spiller med lang betenkningstid. Hovedpremien for Rising Stars-laget er deltakelse i en av sjakkverdenens mest lukrative turneringer, Melody Amber i Nice.

Magnus Carlsen deltok i Amsterdam for Rising Stars i 2006, og i sterk konkurranse med blant andre Sergey Karjakin, kvalifiserte han seg der til Amber-turneringen i Monaco året etter. I fjor var det Karjakin som kvalifiserte seg og «det unge laget» vant en knapp seier 26,5-23,5.

Simen er ingen kommende stjerne lenger, men til gjengjeld har han masser av experience! Dessuten er de svært gledelig at Simen får invitasjon til en såpass spennende turnering og endelig tar brikkene ned fra hylla og spiller utenlands igjen.

Personlig fryktet jeg for Simens karriere da han i intervjuer like etter skandaleboksingen med komikertulling Henrik Elvestad fortalte om store motivasjonsproblemer. Simens siste turnering var i Gibraltar og han gav der ChessVibes et interessant intervju.

Hele intervjuet på 27 minutter finnes hos ChessVibes.

Nå får vi altså se Simen i både Arctic Chess Challenge i Tromsø 2. – 10. august og NH Chess Tournament 20. – 30. august.

(Besøkt 213 ganger, 1 besøk i dag)

3 kommentarer på "Simen spiller igjen!"

  1. Sjakk er kjedelig og tar for lang tid.

  2. Tja, det kan man jo kanskje mene. Selv mener jeg det er bortkastet tid å skrive innlegg på steder man synes er kjedelige…

  3. Sjakk er ikke kjedelig, men vi kan være enig i at det kan ta lang tid…

    Skjønt tiden virker ikke lang når det ikke er kjedelig.

    Eller hva med en fotballkamp som ender 0-0 uten at det hender noe interessant verken i spill eller i sjanser?

Stengt for kommentarer.