Magnus enda nærmere turneringsseier

Mange remiser i 9. runde av AeroSvit. Men Pavel Eljanov tar innpå. Og Peter Svidler hadde bursdag!

av Tarjei J. Svensen

Magnus Carlsen er enda et skritt nærmere turneringsseier i AeroSvit i Foros, Ukraina etter dagens kjappe 18-trekks remis med svart mot Dmitry Jakovenko. Magnus utlignet greit i engelsk åpning, og hadde ingen problemer med å godta russerens tidlige remistilbud. I følge Henrik Carlsens blogg, er flere av spillerne plaget av matforgiftning, noe som kan forklare rundens mange korte remiser. Hele fire av partiene endte i fredsavtale innen 20 trekk var spilt.

Dårlig underholdning?
Det var flere som naturlig nok var misfornøyd over den korte remisen, og den dårlige underholdningen, men her kan nok ikke Magnus klandres. Remis med svart mot Jakovenko (2711) er ingen skam, spesielt ikke når man er i ferd med å gjøre sin aller beste turnering noensinne og samtidig er litt småforkjølet. Var kanskje Nettavisen litt krass? Med bare to runder igjen å spille, har han nå en ledelse på halvannet poeng ned til overraskelsesmannen Pavel Eljanov. Eljanov har dessuten tøffere motstand igjen, Karjakin og Ivanchuk.

5 poeng bak Anand
Med 7 poeng har Magnus uoffisielt 2793,1, nøyaktig 5 poeng bak Anand. For å kapre 1. plassen er Magnus avhengig av å vinne de to siste partiene. Trolig er det ikke dette som er hovedfokus for Magnus de neste to rundene. Magnus møter nemlig Eljanovs motstander fra 9. runde, Andrei Volokitin. Ukraineren har to strake tap bak seg og vår mann har nok ikke mye å frykte, selv med -4 i innbyrdes score. Vi kommer definitivt til å se en svært revansjesugen Magnus i dette partiet. Vi krysser fingrene for seier med hvit i morgen, og remis med svart mot Karjakin i 11. og siste runde!

Se omtale hos Chessdom, ChessBase, Sjakkfantomet, Nettavisen og Henrik Carlsens omtale fra runde 8 og 9.

Resultater 9. runde:

Karjakin, Sergey ½ – ½ Van Wely, Loek
Volokitin, Andrei 0 – 1 Eljanov, Pavel
Jakovenko, Dmitry ½ – ½ Carlsen, Magnus
Onischuk, Alexander ½ – ½ Alekseev, Evgeny
Nisipeanu, Liviu-Dieter 1 – 0 Shirov, Alexei
Ivanchuk, Vassily ½ – ½ Svidler, Peter

10. runde:

Van Wely, Loek Ivanchuk, Vassily
Eljanov, Pavel Karjakin, Sergey
Carlsen, Magnus Volokitin, Andrei
Alekseev, Evgeny Jakovenko, Dmitry
Nisipeanu, Liviu-Dieter Onischuk, Alexander
Shirov, Alexei Svidler, Peter
(Besøkt 139 ganger, 1 besøk i dag)

1 kommentar på "Magnus enda nærmere turneringsseier"

  1. Da Magnus stilte til nettprat i Stavanger forleden, ble han spurt om det nå var på tide å slå Volokitin. «Nei, han er nok for god for meg» var svaret. Godt han har glimt i øyet, den gode Magnus!

Stengt for kommentarer.