Tjølsen og Hammer til Junior-VM

Ungdommens Sjakkforbund melder at Katrine Tjølsen og IM Jon Ludvig Hammer blir Norges representanter i VM for juniorer 2. – 16. august i Gaziantep, Tyrkia. Magnus Carlsen var 1. valget, men meldte naturlig nok forfall.

Junior-VM har nok mistet litt av statusen de siste årene. Stormestrene ser bare ut til å bli yngre og yngre og flere av juniortoppene uteblir siden de allerede kjemper i den absolutte verdenstoppen. Spillere som Magnus (2765), Sergey Karjakin (2732), Hao Wang (2684) holder fortsatt aldersgrensen, men de foretrekker naturlig nok mer attraktive turneringer. Unntaket er Shakhriyar Mamedyarov (2674) i VM i Tyrkia i 2005. Aserbadsjaneren åpnet med 8,5 av 9 og vant sin andre Junior-VM-tittel med ett poeng til tross for fire avsluttende remiser.

Snart 18-årige Jon Ludvig kan nok ikke håpe på medalje, men sikter nok mot å skaffe seg en topp 10-plassering og sitt avgjørende GM-napp, om det ikke allerede er sikret til da.

(Besøkt 134 ganger, 1 besøk i dag)