To IM-er og to FM i hurtigsjakkturnering

Jon Ludvig Hammer og Line Jin JørgensenPå oppfordring fra Norges Sjakkforbund arrangerer Oslo Vest i dag 24. mai for første gang Grand Prix-turnering. Turneringen holdes på Haraldsheim Vandrerhjem. Formatet er det samme som mange kjenner fra OSS’ faste månedlige hurtigsjakkturneringer, men i tillegg spilles det en lynsjakkturnering med GP-status søndag.

Skuffende deltakelse
Med bare 34 deltakere er det lov for arrangøren å være skuffet, med tanke på OSS 54 deltakere i sist helgs hurtigsjakkturnering på Majorstua. Men med både IM Jon Ludvig Hammer (2501), IM Frode Elsness (2395) og brødrene Trond (2257) og FM Stig Gabrielsen (2344) på startstreken ser A-gruppen i hvert fall spennende ut. De unge fra den populære C-gruppen i OSS uteble, trolig på grunn av kræsjen med Korsvollsjakken samme dag. Med bare fem deltakere måtte gruppen slås sammen med B-gruppen. Kanskje er det noe usentrale Haraldsheim Vandrerhjem litt av grunnen til det sviktende deltakernatallet, i forhold til smørøyet Majorstua.

Følg oppdaterte resultatlister fortløpende.

Spennende i NVGP-sammendraget
Ekstra spennende er det i NVGP-sammendraget der det spisser seg til. Her kjemper blant andre Daniel Jakobsen Kovachev og Hammer om sammenlagtseieren i mesterklassen. Etter gårsdagens utklassingsseier i Sarpsborg Lyn NVGP, er 17-åringen nå den eneste med fire turneringsseire.

(Besøkt 156 ganger, 1 besøk i dag)