Oppdaterte FIDE-tall

Inntil for noen år siden oppdaterte FIDE sine ratingtall to ganger i året, i januar og juli. Selv nå med fire nye lister i året mener mange det er for lite. Dette på bakgrunn av mange nye toppturneringer som for eksempel MTel, AeroSvit, Tal Memorial samt flere sterke FIDE-turneringer de siste årene.

Nå når vår egen Magnus Carlsen stadig klatrer oppover ratingstigen er det selvsagt ekstra interessant for oss nordmenn å følge verdenstoppen. På Chessgames.com kunne man stadig finne brukere som regnet ut ratingendringene etter hvert som turneringene ble avsluttet, men ikke alle beregningene var like nøyaktige og ikke alle turneringene var med i beregningene. Selv FIDE har hatt problemer med riktig ratingberegning på toppspillere, noe Magnus sev har fått erfare flere ganger.

Hans Arild Runde har opprettet en egen «live» ratingside som etter hvert har blitt svært populær blant store deler av nettets sjakkentusiaster. Her oppdaterer han FIDEs toppliste for alle over 2700 etter hvert ratede parti de spiller. Helt sikkert ganske tidkrevende arbeid, selv med de glimrende programmeringskunnskapene sunnmøringen besitter.

Per 18. mai topper Anand med 2798, foran Kramnik med 2788, Ivanchuk 2780, Topalov 2777 og Magnus på 5. plass med 2775. Jo-joen Ivanchuk har utrolig nok tjent eller 40 poeng etter den utrolige turneringen i MTel Masters nylig. Les mer om Ivanchuk i Nettavisen.

Om ikke Topalov og Ivanchuk hadde prestert såpass bra, ville Magnus akkurat nå vært verdenstreer. For oss nordmenn er det uansett uvirkelig å se 17-åringen på 5. plass. Spørsmålet er når han tar steget opp som nummer 1. Hastverk har han i hvert fall ikke!

(Besøkt 206 ganger, 1 besøk i dag)